Baiki Mesin Basuh Kuantan

Nak baiki mesin basuh kuantan? Tahukah anda tempatnya? Apabila tiba masanya, mesin basuh akan mengalami kerosakan kecil atau besar.

Jika anda ingin mengetahui cara membaiki mesin basuh anda sendiri, artikel ini akan membincangkan kemungkinan kerosakan pada mesin basuh anda dan cara baiki, daripada cara membaiki mesin basuh yang tidak akan berputar kepada pengedap mesin basuh yang bocor.

Kenapa mesin basuh tidak berputar?

Sama ada mesin basuh 1 tiub atau 2 tiub, pasti akan mengalami masalah dan kerosakan pada mesin tersebut. Salah satunya ialah tiub yang tidak berputar. Terdapat beberapa sebab mengapa mesin basuh tidak berputar:

  • Kebanyakan beban. Meletakkan terlalu banyak pakaian dalam mesin basuh akan menyebabkan tab tersangkut dan tidak boleh bergerak.
  • Dinamo rosak. Tab mesin basuh digerakkan oleh dinamo. Wayar putus, tali dinamo longgar dan gandar kotor menghalang enjin daripada berpusing.
  • Suis penutup tidak berfungsi. Suis pintu atau suis penutup berfungsi sebagai alat pengesan pintu mesin basuh. Jika pintu terbuka, tiub akan berhenti berputar. Masalah yang berlaku ialah suis penutup yang rosak tidak akan membuatkan tiub berpusing.

Baca : Cara Repair Mesin Basuh

Tempat Baiki Mesin Basuh Kuantan?

Jika anda ingin membaiki mesin basuh di Kuantan, sila hubungi salah satu nombor di bawah:

  1. https://t.co/hlb6akP53N
  2. Anda boleh cuba mendail nombor ini: +601110144304

Apakah waktu operasi baiki mesin basuh kuantan?

Isnin: 09:00 – 22:00
Selasa: 09:00 – 22:00
Rabu: 09:00 – 22:00
Khamis: 09:00 – 22:00
Jumaat: 09:00 – 22:00
Sabtu: 09:00 – 22:00
Ahad: 09:00 – 22:00

Soalan Mengenai Cara Membaiki Mesin Basuh

1. Bagaimana untuk membaiki mesin basuh yang mati sepenuhnya?

Mesin basuh yang mati sepenuhnya menunjukkan masalah dengan bekalan elektrik yang memasuki motor elektrik (dinamo). Kami mengesyorkan menghubungi perkhidmatan pembaikan kerana ia memerlukan alat elektrik untuk membaikinya.

2. Bagaimana untuk mengelakkan mesin basuh daripada rosak?

Basuh mengikut kapasiti drum, gunakan detergen larut, rajin-rajin membersihkan mesin basuh dan pastikan semua bahagian mesin terlindung daripada serangga/benda yang boleh merosakkan.

3. Mengapa tab mesin basuh berbau busuk?

Terdapat beberapa punca iaitu bakteria dalam mesin basuh, kelembapan dalam tab, dan tabiat mencuci pakaian dengan air bersuhu rendah.

Terimakasih telah berkunjung ke mesinbasuhku.com!

Originally posted 2022-08-28 11:57:33.

Leave a Comment