Cara Buang Air Mesin Basuh Automatik

Terdapat banyak cara buang air mesin basuh automatik yang boleh anda lakukan. Mungkin untuk kawan kawan yang pertama kali beli mesin basuh boleh 1 tiub atau 2 tiub, macam mana nak buat?

Kami hanya membaca manual yang telah disediakan. Baca dengan teliti supaya anda mengelakkan kesilapan dan boleh memanjangkan hayat mesin basuh jika digunakan dengan betul.

Manual ini juga menyediakan maklumat tentang masalah kecil dengan mesin basuh dan menyelesaikan masalah ini. Biasanya pada penghujung manual. Dan jika awak Jika anda mengalami masalah yang agak teruk atau ringan, anda harus menghubungi pusat servis mesin basuh terdekat.

Dan jika sekarang anda sedang mencari cara untuk membuang air dalam mesin basuh disebabkan oleh kerosakan mesin basuh atau atas sebab lain. Dalam post ini kami akan cuba terangkan dan selamat maju jaya.

Dalam mesin basuh 2 tiub untuk mengeluarkan air dalam dram, kita boleh gunakan pemilih Longkang untuk membuangnya. Tetapi bagaimana dengan mesin basuh tiub tunggal?

Nama pun mesin basuh automatik, jadi cara kerja mesin basuh 1 tiub ni serba serbi automatik. Seperti mengisi dan membuang air cucian. Jadi kita tidak perlu membuang air secara manual dari tiub, contohnya dengan gayung atau alat lain kerana kurang berkesan.

Cara menggunakan mesin basuh automatik single tube ini, kita hanya perlukan masukkan pakaian, pastikan terdapat air semasa proses ambil tempat. Dan turunkan hos longkang. Tekan butang Kuasa, dan Mula
tunggu sehingga selesai, dan pakaian selesai dicuci dan kemudian dijemur.

Cara Buang Air Mesin Basuh 1 Tiub

Cara Buang Air Mesin Basuh 1 Tiub

  1. Pastikan mesin basuh masih disambungkan ke elektrik
  2. Jangan lupa turunkan hos air
  3. Tekan Kuasa untuk menghidupkan mesin basuh automatik
  4. Selepas itu pilih fungsi Putar sahaja, dengan lampu penunjuk hanya berputar
  5. Selepas itu tekan Start, selepas itu mesin basuh akan mengalirkan air secara automatik secara automatik tanpa perlu mengambilnya secara manual.
  6. Tekan Power Off jika air dalam mesin basuh telah habis, ia boleh dilihat pada hos pembuangan air.

Selepas menekan Mula, proses mengeluarkan air akan berjalan sebelum proses pengeringan. Sebab baru nak buang air, bila air dah habis boleh tutup dengan menekan Matikan kuasa.

Setiap langkah membasuh, contohnya merendam, ada isi air. Kecuali berputar putar untuk mengeringkan pakaian. Kalau ada yang lebih senang, kenapa perlu cari yang rumit? Mesin basuh automatik memudahkan kita untuk membasuh pakaian setiap hari. Termasuk dari segi memasukkan dan mengeluarkan air dalam mesin basuh.

Cara Buang Air Mesin Basuh Automatik Secara Manual

Cara Buang Air Mesin Basuh Automatik Secara Manual

Langkah pertama cara buang air mesin basuh automatik, mesin basuh mesti terlebih dahulu memastikan kuasa dihidupkan, Buddy boleh tekan butang kuasa mesin basuh untuk mencuba, mesin basuh bunyi dan lampu penunjuk menyala.

Dalam langkah kedua cara buang air mesin basuh automatik, tekan butang “Kuasa” untuk memasukkan mesin basuh keadaan sedia untuk digunakan. Seharusnya tiada air di permukaan mesin basuh.

Dalam langkah ketiga, cari lajur “Program”. Kerana mesin basuh adalah berbeza, program berada dalam kedudukan yang berbeza, tetapi peringatan tulisan tangan adalah sama.

Langkah keempat, dalam lajur program cari “dehidrasi”, kemudian tekan butang program, apabila lampu menyala, mesin basuh akan mula berfungsi, apabila “dehidrasi” menyala okey, jangan tekan butang program yang aktif.

Dalam langkah kelima, tekan butang untuk mula/jeda. Pada masa ini, mesin basuh tidak berputar, jadi tekan diaktifkan. Kita boleh menyekatnya. Pada masa ini, mesin basuh akan mula berfungsi, dan langkah pertama dehidrasi dilakukan untuk mengalirkan air.

Pada langkah keenam, apabila air dalam mesin basuh telah disalirkan, mesin basuh akan berhenti kira-kira lima saat. Pada masa ini, tekan butang mula/jeda. Pada masa ini, mesin basuh akan berhenti berfungsi dan longkang siap. Akhir sekali, tekan butang “Kuasa” untuk mematikan kuasa.

Begitulah cara buang air mesin basuh automatik 2 tiub dan 1 tab dan manual pada jenama Samsung, LG, Polytron, Sanken, Aqua Hijab Series dan lain-lain.

Terimakasih telah mengunjungi mesinbasuhku.com semoga bermanfaat!

Originally posted 2022-08-07 01:19:19.

Leave a Comment