Harga Mesin Basuh Automatik

Pada masa ini, terdapat pelbagai jenama mesin basuh dengan harga yang berbeza-beza. Bagi yang berikut, terdapat beberapa jenama dan harga mesin basuh automatik yang boleh anda cuba.

1. Panasonic NAF105MB1 Tube 1

Panasonic NAF105MB1 Tube 1

Pertama, mesin basuh automatik datang daripada produk Panasonic. Di mana, jenama Panasonic sendiri cukup terkenal dengan pelbagai produk produk elektronik termasuk mesin basuh.

Sudah tentu, kualiti dan harga tidak boleh dipertikaikan. Untuk Panasonic NAF105MB1 ia menggunakan teknologi Fuzzy Logic.

Di mana, teknologi tersebut akan dapat mengawal masa proses mencuci dan dapat mengawal perbelanjaan air. Ia juga boleh menetapkan suhu, mengawal tempoh mencuci dan kelajuan putaran.

Menggunakan mesin basuh NAF105MB1 daripada Panasonic juga akan membuatkan pengguna menikmati keupayaan untuk mematikan kuasa secara automatik dan mulakan semula secara automatik.

Untuk harga mesin basuh automatik ini sendiri iaitu sekitar RM 1000-1200 . Panasonic NAF105MB1 mempunyai pintu tunggal dengan kapasiti 7 hingga 10.5 Kg.

2. Panasonic NA-FD10XIBSG

Panasonic NA-FD10XIBSG

Produk Panasonic sendiri mempunyai banyak siri untuk produk mesin basuh. Di mana, harga mesin basuh automatik dari Panasonic juga agak berpatutan dengan pelbagai ciri dan kualiti.

Salah satunya ialah siri NAF-FD10XIBSG yang mempunyai teknologi water bazooka. Teknologi ini akan dapat mengalirkan air yang kuat dan boleh menjadi optimum dalam menghilangkan kotoran degil.

Bukan itu sahaja, NAF-FD10XIBSG juga didatangkan dengan teknologi sistem buih Aktif yang akan membantu dalam menanggalkan kotoran sedia ada.

Dengan cara itu, ia akan sangat sesuai untuk mencuci pelbagai pakaian dengan kotoran yang berat. Untuk harganya sekitar RM 2000-2300. Ia mempunyai kualiti yang mantap dengan sokongan TDi Inverter dan kapasiti 10 KG.

3. Mesin Basuh Polytron PAW-7511 

Mesin Basuh Polytron PAW-7511 

Seterusnya, jenama produk peralatan elektronik yang tidak ketinggalan ialah Polytron. Di mana, jenama ini sememangnya cukup terkenal dan menjadi tumpuan sesetengah orang.

Kualiti dan teknologi yang ditawarkan tidak boleh dipertikaikan. Salah satu produknya ialah mesin basuh PAW-7511.
Harga yang ditawarkan juga agak berpatutan iaitu sekitar RM 729.02. Namun, satu tiub ini boleh memuatkan 9 Kg.

Polytron PAW-7511 mempunyai teknologi zero pressure yang boleh dibilas secara optimum. Selain itu, ia juga mempunyai ciri-ciri canggih lain seperti sistem pelembut emparan.

Untuk ciri ini ia berguna sebagai pelembut fabrik automatik.

Baca : Jenama Mesin Basuh Terbaik Tahan Lasak

4. Mesin Basuh Sharp ESF950PGY

Mesin Basuh Sharp ESF950PGY

Produk mesin basuh juga boleh didapati daripada Brand Sharp. Untuk jenama yang satu ini, ia mempunyai daya saing yang cukup tinggi dengan pelbagai produk elektronik yang dimilikinya.

Salah satu produk elektronik ini ialah mesin basuh yang terdapat dalam pelbagai siri. Salah satunya ialah ESF950PGY yang mempunyai satu tiub dengan teknologi tekanan sifar.

Pelbagai ciri canggih turut disertakan di dalamnya seperti pulsator turbo anti-bakteria yang mampu menghilangkan bau yang kurang menyenangkan. Menggunakan Sharp ESF950PGY boleh berfungsi dalam tekanan air rendah.

Jadi, ia sangat sesuai digunakan ketika air kecil. Harga mesin basuh automatik ini ialah RM 600.07 dengan kapasiti 7.5 KG.

5. Mesin Basuh Aqua AQW78DD

Mesin Basuh Aqua AQW78DD

Seterusnya, terdapat juga jenama Aqua yang mengeluarkan produk mesin basuh dengan kualiti terbaik dan automatik. Jenama ini berasal dari Jepun yang termasuk dalam jenis top loading.

Tidak kalah dengan mesin basuh lain, Aqua AQW78DD juga dilengkapi dengan ciri-ciri canggih seperti mod hijab.

Teknologi ini bagus untuk pakaian dan tudung dengan bahan lembut dan tidak merosakkan.

Ia sesuai untuk mencuci bahan halus supaya tidak rosak dengan memutar mesin. Ia juga dilengkapi dengan tekanan air rendah yang boleh berfungsi pada air rendah.

Untuk harga mesin basuh automatik ini iaitu sekitar RM 550.72 dan berkapasiti 7 KG.

6. Samsung WA70H4000SG

Samsung WA70H4000SG

Mesin basuh dengan reka bentuk yang menarik dan kualiti terbaik, salah satunya daripada Samsung WA70H4000SG. Di mana, untuk produk ini boleh memuatkan kapasiti 7 KG.

Mempunyai ciri canggih dan menarik yang menyokong hasil cucian yang lebih baik. Contohnya, seperti pengeringan turbo udara dan kaca terbaja yang melindungi pakaian.

Samsung WA70H4000SG mempunyai satu tiub dengan reka bentuk berlian yang menarik. Di dalam juga mempunyai tekstur gendang yang lembut.

Untuk harga mesin basuh automatik sendiri di pasaran dipatok pada RM 750.

7. Mesin Basuh Toshiba

Mesin Basuh Toshiba

Tambahan pula, produk mesin basuh jenama Toshiba tidak kurang popular berbanding yang lain. Mesin basuh dari produk ini memang mempunyai kualiti yang sejuk dengan pelbagai ciri canggih di dalamnya.

Mempunyai badan yang tegap dan kapasiti yang besar. Siri Twin tub mempunyai 2 tiub dengan kapasiti 14 KG.

Mesin basuh ini mempunyai ciri-ciri canggih seperti High blades pulsator, Golden soak period dan Superjet spin.

Sudah tentu, dilengkapi dengan ciri-ciri canggih ini menjadikan mesin basuh daripada Toshiba sering menjadi pilihan.

Untuk harganya sendiri agak berpatutan iaitu sekitar RM 780. Dengan harga itu, anda telah mendapat dua tiub sekaligus dan kapasiti yang besar.

Baca : Cara Repair Mesin Basuh

8. Mesin Basuh Mito

Mesin Basuh Mito

Dalam pasaran elektronik seperti mesin basuh, memang banyak pilihan dengan pelbagai jenama. Di mana, setiap jenama pastinya menawarkan kualiti tersendiri yang menjadi kelebihannya.

Seperti halnya dengan Mito, yang mempersembahkan mesin basuh dengan teknologi canggih. Di mana, mesin basuh termasuk dalam jenis top loading dengan kapasiti 3.5 KG.

Mesin basuh ini mudah alih dengan saiz yang menjimatkan dan mini. Jadi, tidak hairanlah kapasitinya memang kecil.

Dengan cara itu, ia akan sesuai untuk mereka yang ingin memiliki mesin basuh bersaiz minimalis. Walau bagaimanapun, walaupun begitu kualitinya tidak minimalis.

Di mana, dilengkapi dengan ciri-ciri canggih yang menyokong untuk mencuci dengan baik dan menanggalkan kotoran yang sedia ada. Harganya cukup berpatutan iaitu RM 200 dengan dimensi 30 kali 63 cm.

9. Sharp Super Aquamagic ES-T85CR-BK/VK/PK

Sharp Super Aquamagic ES-T85CR-BK/VK/PK

Terdapat banyak jenis produk mesin basuh keluaran Sharp dengan kualiti terbaik. Salah satunya da super aquamagic yang cukup canggih dengan pelbagai ciri di dalamnya.

Ia mempunyai kapasiti yang besar sehingga boleh memuatkan banyak 8 KG. Mesin di dalamnya dibuat khas supaya tahan lama dan tidak mudah rosak.

Prestasi mencuci juga mampu mengangkat kotoran degil. Sebagai tambahan kepada ciri aquamagic, ia boleh berfungsi apabila airnya kecil. Jadi, ia akan sangat sesuai untuk kawasan yang kadangkala sukar untuk disiram.

Harga mesin basuh automatik ini sekitar RM 550. Boleh dibeli di kedai online dan offline.

10. Sharp Front Loading Series ES-FL1073W

Sharp Front Loading Series ES-FL1073W

Terdapat juga produk keluaran Sharp iaitu siri Front loading ES-FL1073W yang mesra alam dan tidak bising apabila digunakan. Produk ini agak cekap dalam elektrik dan air.

Selain itu, ia disokong oleh ciri hebat lain seperti triple quick wash, turbo key serta super clean rinse. Harganya RM 1200.

Oleh itu ulasan produk dan harga untuk mesin basuh automatik agak pelbagai. Sebelum membeli barang elektronik, sudah tentu anda mesti memahami kualiti, prestasi dan ciri yang memenuhi keperluan anda.

Anda boleh menemui pelbagai produk mesin basuh di kedai elektronik dan juga kedai dalam talian di internet.

Originally posted 2022-07-14 11:25:37.

Leave a Comment