Harga Mesin Basuh Front Load

Dalam dunia mesin basuh, terdapat dua jenis untuk dipilih, termasuk muatan hadapan dan muatan atas. Namun, apa yang akan dibincangkan kali ini ialah beberapa senarai harga mesin basuh front load daripada pelbagai jenama.

Jadi nantikan ulasan. Beban hadapan ialah mesin basuh yang mempunyai pintu di hadapan, seperti di tempat cucian.

Jadi beban hadapan mempunyai perbezaan dengan jenis beban atas yang mempunyai pintu di atas.
Harga yang ditawarkan juga berbeza, tetapi kali ini kita akan membincangkan harga mesin basuh front load.

1. Polytron PFL 7050 (RM 1037.68)

Polytron PFL 7050

Mesin basuh muatan hadapan pertama ialah mesin basuh jenama Polytron. Jenama yang satu ini mempunyai banyak produk elektronik di pasaran, salah satunya ialah mesin basuh muatan hadapan.

Harga yang ditawarkan juga murah.Mesin basuh dari jenama ini menawarkan kelebihan yang ada dalam bentuk cucian wap untuk membantu menghilangkan kotoran.

Beberapa ciri lain turut ditawarkan oleh produk yang satu ini. Iaitu, ia menawarkan ciri dalam bentuk dapat menangkap kotoran degil.

Selain itu, Polytron juga dilengkapi dengan turbo dry yang boleh membantu membuat pakaian cepat kering. Untuk harga itu sendiri di kedai dalam talian, ia berharga RM 1037.68.

Tetapi harga mungkin berbeza bergantung pada tempat yang menjualnya.

2. Sanken SFL 700W (RM 1018.41)

Sanken SFL 700W

Masih pada harga tiga juta, terdapat satu lagi mesin basuh muatan hadapan daripada jenama Sanken. Mesin basuh ini menawarkan pelbagai ciri yang boleh digunakan oleh pengguna.

Selain itu, terdapat 8 jenis program mencuci yang boleh disesuaikan dengan jenis pakaian yang dicuci.

Jadi program boleh ditentukan dari bahan pakaian yang hendak dicuci, contohnya dari bahan sintetik, bulu atau sebagainya.

Harganya sendiri masih mesra, kerana hanya berharga RM 1018.41. tetapi masih menyedari perbezaan harga di kedai.

Baca : Jenama Mesin Basuh Terbaik

3. LG FM1007N3W (RM1306.89)

LG FM1007N3W

Di tempat ketiga mengenai senarai harga mesin basuh beban hadapan seterusnya adalah dari jenama LG. Setiap mesin basuh mesti menawarkan kelebihan jenama.

Apa yang unggul tentang jenama ini ialah ia mampu membuat pakaian bebas daripada bakteria.

Mesin basuh muatan hadapan ini mempunyai kapasiti sehingga tujuh kilogram dengan kuasa rendah kira-kira 750 watt. Untuk harga itu sendiri, LG FM1007N3W berharga 1306.89. Masih harga yang berpatutan.

4. Panasonic NA-128XB1-LNE (RM1526.58)

Panasonic NA-128XB1-LNE

Seterusnya terdapat mesin basuh muatan hadapan jenama Panasonic. Kapasiti mesin basuh ini juga agak banyak iaitu sehingga lapan kilogram.

Panasonic ini menawarkan kelajuan putaran sekitar 1200. Angka ini didakwa mampu menjadikan pakaian lebih bersih berbanding mesin konvensional.

Warna mesin berwarna kelabu dengan reka bentuk minimalis, mampu menampakkan ia lebih elegan. Untuk harga, Panasonic NA-128XB1-LNE berharga RM1526.58.

Walau bagaimanapun, harga ini mungkin berbeza bergantung pada kedai tempat anda membeli-belah.

Baca : Cara Repair Mesin Basuh

5. Beko WCV 9746 X0 (RM2395.27)

Beko WCV 9746 X0

Akhirnya ada mesin basuh front load jenama Beko. Mesin basuh ini mempunyai kapasiti sehingga sembilan kilogram, jadi anda boleh mencuci banyak pada masa yang sama.

Selain itu, terdapat 14 ciri yang boleh dipercayai pada mesin basuh Beko ini.

Bagi kelajuan putaran, mesin basuh ini boleh mencapai maksimum 1400 RPM, dengan berat produk sehingga 71 kilogram. Jenama dengan jenis ini berharga RM2395.27. Tetapi harganya diperolehi dari kedai dalam talian.

Berikut adalah lima senarai harga mesin basuh front load dari beberapa jenama yang boleh dijadikan rujukan.

Tetapi perlu diingat juga, bahawa harga yang telah disertakan boleh berubah pada bila-bila masa. Sebab kadang-kadang setiap kedai ada penanda aras harganya sendiri. Terimakasih telah berkunjung ke mesinbasuhku.com

Originally posted 2022-07-22 00:41:21.

Leave a Comment