Harga Mesin Basuh Mini

Mesin basuh memang mempunyai saiz yang agak besar sehingga kadangkala memakan ruang yang banyak. Pun begitu, kini terdapat mesin basuh mini dengan pelbagai jenama yang boleh digunakan.

Sebab itu kali ini kami akan review beberapa harga mesin basuh mini untuk rujukan.

1. Arashi AWM 451A (RM 177.89)

Mesin basuh pertama yang boleh dicuba oleh pengguna ialah mesin basuh jenama Arashi. Mesin basuh mini jenama ini boleh memuatkan sehingga 4.5 kilogram, jadi ia tidak begitu kecil.

Produk tersebut juga merupakan salah satu produk elektronik buatan Indonesia. Mesin basuh ini juga mempunyai dua ciri iaitu cuci dan kering.

Untuk penggunaan kuasa, mesin basuh ini tidak menggunakan banyak kuasa kerana ia hanya memerlukan lebih kurang 200 watt. Harganya juga agak murah iaitu hanya RM 177.89 dalam satu kedai online.

2. Pandaoma (RM 237.18)

Tempahan kedua ialah mesin basuh mini dari jenama bernama Pandaoma. Mesin basuh mini ini mampu membuat pakaian sehingga 3.5 kilogram.

Jadi ia tidak begitu kecil dan masih boleh muat banyak. Medium untuk penggunaan kuasa sendiri boleh mencapai 300 watt.

Mesin basuh jenis pintu atas ini juga menawarkan harga yang cukup murah walaupun ia lebih tinggi daripada harga mesin basuh sebelum ini. Pandaoma ini menjual mesin basuh mini mudah alih miliknya pada harga RM 237.18.

Namun, tidak mustahil harga yang pengguna dapat apabila membeli adalah berbeza.

Baca : Cara Repair Mesin Basuh

3. Mito WM1 (RM 191.50)

Turut termasuk dalam senarai harga mesin basuh mini ialah mesin basuh mini jenama Mito. Mesin basuh Mito ini adalah mesin basuh mini top loading.

Jadi mesin basuh ni macam tiub. Untuk harganya sendiri juga agak mencuba iaitu hanya lebih kurang RM 191.50 sahaja.

Selain itu, kuasa yang digunakan juga tidak terlalu besar iaitu hanya 170 watt. Kapasitinya sendiri agak banyak iaitu 4.5 kilogram hingga 5 kilogram. Selain itu, ia dilengkapi dengan cahaya UV untuk menghapuskan bakteria.

4. Washing Machine Mini (RM 117.11)

Seterusnya terdapat mesin basuh dari jenama yang dipanggil Mesin Basuh. Mesin basuh ini dilengkapi dengan getaran ultrasonik yang boleh membantu membersihkan kotoran dan membunuh kuman.

Malah, ia sangat kecil, mesin basuh ini boleh dibawa semasa melancong. Selain itu, mesin ini juga tidak mempunyai sebarang bunyi yang mengganggu.

Mesin basuh mini ini mempunyai kapasiti sehingga 4.5 liter. Harganya juga agak murah iaitu sekitar RM 117.11 sahaja dan lebih murah dari beberapa harga di atas.

Baca : Jenama Mesin Basuh Terbaik

5. Denpoo DW (RM 243.11)

Kelima, terdapat satu lagi mesin basuh mini dengan kapasiti cucian sehingga 3 kilogram. Kuasa yang diperlukan semasa menggunakan mesin basuh ini juga agak menjimatkan, kerana ia hanya menggunakan kuasa 120 watt.

Seluruh badan diperbuat daripada plastik. Namun, disebabkan saiznya yang kecil, mesin basuh ini tidak disertakan dengan pengering.

Untuk mesin basuh mini ini, Denpoo menetapkan harga RM 243.11 sahaja. Walau bagaimanapun, ia boleh membantu pengguna menjimatkan air dan detergen.

6. Folding Washing Machine (RM 206.94)

Selain mesin basuh mini keenam ini, ia juga boleh dilipat dan mempunyai alga jadi ia akan sangat praktikal apabila ia dipindahkan. Kuasa elektrik yang diserap juga agak kecil iaitu hanya 135 watt.

Kapasitinya boleh memuatkan sehingga 1.5 kilogram. Mesin basuh lipat ini akan sangat sesuai apabila digunakan untuk mencuci stokin, anak patung atau pakaian kanak-kanak.

Selain itu, model tersebut boleh dilipat, menjadikan ruang penyimpanan yang diperlukan juga kecil. Harganya agak murah iaitu RM 206.94 sahaja.

Berikut adalah senarai harga mesin basuh mini dari pelbagai jenama. Pengguna boleh memadankan saiz dan jenama yang mereka mahukan.

Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa harga mungkin berbeza bergantung pada tempat anda membelinya.

Originally posted 2022-08-06 23:47:31.

Leave a Comment