Hammani Eiman Writes about washing machines and loves holidays.

Harga Mesin Basuh Sharp

2 min read

Harga Mesin Basuh Sharp

Mesin basuh Sharp adalah salah satu mesin basuh terbaik di Malaysia. Anda ingin tahu senarai harga mesin basuh sharp? Semak keseluruhan artikel ini.

Mesin basuh Sharp banyak digunakan oleh pengguna, salah satu sebabnya ialah jenama Sharp mempunyai banyak variasi saiz.

Jadi, ada yang mempunyai 2 tiub dan ada yang mempunyai bukaan hadapan. Oleh itu, bagi anda yang memerlukan mesin basuh kering, anda boleh memilih mengikut keperluan anda.

Begitu juga dengan anda yang memerlukan mesin basuh 2 tiub. Warna yang ditawarkan juga sangat pelbagai, boleh disesuaikan dengan hiasan rumah. Kapasiti pilihan bermula dari 6kg dan ke atas.

Mesin Basuh Sharp OK Tak?

Mesin Basuh Sharp
Mesin Basuh Sharp

Mesin basuh Sharp boleh dikategorikan sebagai mesin basuh yang menjimatkan tenaga elektrik, secara purata mesin basuh ini mengambil masa tidak melebihi 500 watt.

Uniknya ada sesetengah yang hanya memerlukan antara 100 hingga 200 watt untuk beroperasi.

Setelah dikendalikan, mesin basuh ini boleh memuatkan 6 kg dan yang agak besar boleh melebihi 7 kg.

Dengan pelbagai pertimbangan di atas, pada pendapat kami, mesin basuh Sharp ini sangat bagus untuk keperluan rumah. Sangat jimat juga!

Berapa Watt Mesin Basuh Sharp

Mesin Basuh Sharp
Mesin Basuh Sharp

Super Aquamagic T85CR hanya memerlukan 245 watt kuasa. Kemudian, terdapat juga siri SHARP ES-T65MW-BK yang memerlukan kuasa 199 watt.

Maklumat lain ialah SHARP ESM806 GR Top Loading Washer yang mempunyai kapasiti sehingga 9 kg, tetapi hanya memerlukan kuasa 300 watt.

Jika anda ingin menjimatkan elektrik, anda harus mempertimbangkan mesin basuh Sharp. Jenis pun ada mesin basuh manual sharp dan mesin basuh automatik sharp, pilih saja!

Kekuatan Mesin Basuh Sharp

Kelebihan Mesin Basuh Sharp
Kekuatan Mesin Basuh Sharp
  • Harga mesin basuh Sharp mampu milik
  • Jenama terkenal di seluruh dunia
  • Keperluan kuasa elektrik yang cekap

Kelemahan Mesin Basuh Sharp

Kelemahan Mesin Basuh Sharp
Kelemahan Mesin Basuh Sharp

Mesin basuh Sharp 2 tube mempunyai kelemahan mengambil lebih banyak ruang, mesti disimpan memerah selepas mencuci, proses yang panjang.

Untuk mesin basuh muatan depan yang kering serta-merta, kelemahannya ialah watt yang lebih besar, anda harus menggunakannya secara optimum mengikut kapasitinya.

Kemudian, kelemahan sesetengah mesin basuh Sharp ialah ada yang tidak mempunyai ciri super aquamagic yang berfungsi untuk mengeluarkan 50% kandungan besi air supaya pakaian tidak menjadi kuning.

Baca : Jenama Mesin Basuh Terbaik

Senarai Harga Mesin Basuh Sharp

Senarai Harga Mesin Basuh Sharp
Senarai Harga Mesin Basuh Sharp
Mesin Basuh SharpHarga
Sharp EST7015RM 439.00
Sharp   ESX715RM 689.00
Sharp   ESX705RM 739.00
Sharp   ESX805RM 1,191.00
Sharp   ESV1415RM 1,699.00
Sharp   EST1416RM 799.00
Sharp   16KG DD Inverter Full Auto Washing Machine ESY1619 洗衣机 Mesin Basuh PakaianRM 2,057.00
Sharp   ESY1019 10KG TOP LOAD FULLY AUTO WASHING MACHINE / DIRECT DRIVE INVERTER   【KLANG VALLEY ONLY】RM 1,399.00
Sharp   Topload Washing Machine ESW1109S 11KG DarkGrey (Deliver Within Klang Valley   & N.S Only)RM 1,299.00
Sharp   ESY1019 10KG INVERTER TOP LOAD WASHER COLOUR : TITANIUMRM 1,649.00

Mengenai Mesin Basuh Sharp

Mengenai Mesin Basuh Sharp
Mengenai Mesin Basuh Sharp

Terdapat banyak soalan yang bakal ditanya oleh bakal pelanggan. Lebih-lebih lagi dengan berapa harga mesin basuh sharp 7kg, 12kg, 15kg, 8kg, 10kg, 9kg?

Kemudian, terdapat juga soalan mengenai cadangan untuk mesin basuh Sharp yang bagus. Bukan itu sahaja, bakal pembeli juga bertanyakan berapa harga mesin basuh manual sharp dan mesin basuh sharp automatik.

Dengan melihat jenis dan harga di atas, tentu anda yang ingin membeli sudah faham kan? Beli mengikut keperluan dan bajet yang ada.

Cara Cuci Mesin Basuh Sharp

Fungsi soak atau tube cleaning kat mesin basuh tu bukan semata hiasan je. Ada guna yaitu untuk cleaning tub mesin basuh yang bekerja setiap kali kita nak basuh pakaian.

Betapa mudah nak cuci mesin basuh ikuti je :

  1. Tekan ON.
  2. Pilih dan tekan program soak/tube cleaning, tekan start.
  3. Bila mesin dah hidup, isi air hingga tab penuh masukan cuka + soda bikarbonat.

Guna cuka + soda bikarbonat agar bau macam mesin cuci baru beli. Lepas tu, tutup mesin basuh dan biarkan dia bekerja macam biasa. Proses ni jangan anda taruh pakaian kat mesin basuh.

Amalkan cara macam ni buat cuci mesin basuh yang benar dua bulan sekali, rugilah kalau mesin basuh rosak. Rosak perlu wang tuk repair mesin basuh di kedai repair mesin basuh.

Demikian penjelasan kami mesinbasuhku.com mengenai senarai harga mesin basuh yang tajam, semoga dapat membantu anda dalam membuat pilihan.

Originally posted 2022-01-21 23:56:49.

Hammani Eiman Writes about washing machines and loves holidays.

One Reply to “Harga Mesin Basuh Sharp”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *