Harga Mesin Basuh Manual

Mesin basuh sudah menjadi satu keperluan bagi ramai orang kerana ia sangat membantu suri rumah. Bagi yang ingin membeli, berikut adalah senarai harga mesin basuh manual pelbagai jenama.

Walaupun kini mesin basuh automatik telah dibangunkan, mereka masih mahu membeli mesin basuh manual. Hanya pergi ke spesifikasi mesin basuh manual yang paling disyorkan.

1. Sharp ES-T85CR

Sharp ES-T85CR

Mesin basuh ini menawarkan tab dengan prestasi yang tidak boleh dipertikaikan. Walaupun terdapat 2 tiub dalam 1. mesin basuh, harganya tidak mahal dan dilengkapi dengan ciri-ciri yang menarik.

Untuk harga mesin basuh ni tak sampai RM 602 , lebih tepat lagi cuma RM 450 kalau beli melalui Blibli. Dengan harga ini, ia boleh memuatkan cucian seberat 8 kg.

Penggunaan kuasa hanya 245 watt, jadi ia agak menjimatkan. Satu tiub digunakan untuk membasuh pakaian manakala satu lagi tiub boleh digunakan untuk mengeringkan pakaian. Ciri unggul mesin ini ialah super aquamagic.

2. Aqua QW-88XT

Aqua QW-88XT

Harga mesin basuh manual ini agak murah berbanding mesin basuh di atas. Di mana, wang yang perlu dibelanjakan hanya RM 200 agar wang selebihnya dapat digunakan untuk membeli keperluan lain.

Ciri-ciri yang dipersembahkan turut dilengkapi dengan Big Pulsator yang boleh meningkatkan kelajuan putaran.

Dengan harga mesin basuh manual ini yang tidak sampai RM 600, pengguna boleh mencuci pakaian berkapasiti sehingga 8 kg.

Berat mesin basuh juga tidak akan membebankan kerana ia hanya 19 kg jadi tidak sukar bagi mereka yang membawanya. Bentuknya cukup ramping untuk muat ke mana-mana.

Baca : Jenama Mesin Basuh Terbaik

3. Sanken TW-9770

Sanken TW-9770

Pengguna yang ingin mencuci dengan kapasiti yang lebih, boleh memanfaatkan mesin basuh ini dengan harga yang rendah. Sanken hanya berharga RM 450 jika anda membelinya.

Pengguna yang membeli terus di kedai boleh menjadi lebih murah jika mereka bijak membida. Penampilan jentera ini cukup menarik dan teknologinya sangat mampu iaitu ABS Double Body.

Teknologi ini mampu memberikan perlindungan yang kuat untuk mesin basuh supaya tidak mudah rosak. Tiub basuh boleh memuatkan sehingga 9 kg cucian, menjadikannya sangat menguntungkan.

4. Denpoo DW 828

Denpoo DW 828

Membeli mesin basuh tidak perlu mahal kerana yang diperlukan hanyalah fungsi mesin tersebut. Jika wang yang anda miliki hanya sedikit dan tidak sampai Rp 430.

Kemudian anda boleh membeli mesin basuh Denpoo DW 828 ini kerana harganya hanya RM 390. bagaimana berminat untuk membelinya? Bentuk mesin basuh ini agak slim sehingga boleh dialihkan ke mana-mana dengan mudah.

Perkara yang paling penting, harga mesin basuh manual dilengkapi dengan ciri putaran pantas supaya cucian menjadi lebih bersih. Mencuci menggunakan mesin basuh ini mempunyai kapasiti 8 kg sahaja.

5. Midea MTA77-P1302

Midea MTA77-P1302

Mesin basuh dengan harga RM 350 masih terdapat di pasaran sehingga pengguna boleh membelinya tanpa perlu mengeluarkan wang yang banyak. Jenama mesin basuh pada harga itu ialah Midea MTA77-P1302.

Pulsator mesin ini cukup kuat untuk menyokong prestasinya. Kapasiti mesin tersebut mampu menampung cucian seberat 6 kg sehingga boleh mencuci pakaian yang agak banyak.

Terdapat 2 program pencucian yang boleh diselaraskan oleh pengguna sendiri. Penggunaan elektrik semasa menggunakan mesin basuh ini hanya 320 watt.

6. Samsung WT75J8

Samsung WT75J8

Samsung adalah jenama terkenal untuk peranti elektronik. Kali ini, Samsung mempersembahkan mesin basuh versi WT75J8 yang mampu membantu suri rumah bekerja di rumah.

Bercakap mengenai harga, mesin basuh ini berharga RM300 sahaja supaya ia memberi manfaat kepada pengguna.

Teknologi unggul mesin ini ialah dual storm pulsator yang mampu menjadikan pakaian kelihatan lebih bersih.

Ia mempunyai kapasiti 7.5 kg supaya ia boleh mencuci dalam kuantiti yang banyak. Tidak dinafikan untuk menggunakan mesin ini kerana harganya mampu milik dan kualitinya yang berkualiti.

7. Polytron Primadona Samba 1

Polytron Primadona Samba 1

Harga mesin basuh manual agak murah sehingga ramai yang berminat untuk membelinya. Polytron Primadona Samba 1 termasuk mesin basuh yang murah dan banyak dicari.

Wang yang mesti dibelanjakan untuk membelinya bermula dari RM430. Terdapat 2 varian warna untuk dipilih iaitu merah dan biru. Menariknya, mesin basuh ini boleh menjimatkan kos elektrik walaupun sehingga 30%.

Hasil cucian akan menjadi bersih secara maksima kerana pulsator boleh berputar dengan sangat pantas untuk mengeluarkan kotoran. Penggunaan kuasa jika ingin mencuci adalah 220 watt manakala pengeringan hanya 100 watt.

8. Mesin Basuh Aqua Japan

Mesin Basuh Aqua Japan

Bentuk mesin basuh ini sangat elegan sehingga ramai yang memburunya. Mengenai harga, ia sangat mesra hanya RM455.

Mesin basuhnya agak anggun dengan gabungan dua warna yang ringkas dan menakjubkan. Pakaian yang kering akan lebih cepat kering kerana dilengkapi dengan ciri Teknologi Pengambilan.

Kapasiti mesin ini boleh memuatkan 7 kg cucian. Jadi ia boleh mencuci lebih banyak pakaian dalam satu kitaran.

Adalah lebih baik untuk menggunakan detergen cecair dengan pelembut untuk mengekalkan tekstur fabrik dalam kualiti yang baik. Segera beli mesin basuh ini melalui Blibli, Shopee, atau terus ke kedai.

Baca : Cara Repair Mesin Basuh

9. Toshiba E06 Series Super Jet Spin

Toshiba E06 Series Super Jet Spin
Harga yang disyorkan untuk mesin basuh manual di bawah 2 juta kemudiannya datang daripada Toshiba E06 Series Super Jet Spin. Harga mesin basuh ini hanya RM587, jadi sangat digalakkan untuk membelinya.

Jika dilihat dari rekaannya sahaja, ia juga cukup anggun iaitu dibalut putih dan hitam pada masa yang sama. Pengisian air menggunakan mesin ini akan menjadi lebih pantas dengan teknologi yang telah dibangunkan.

Pengeringan juga akan lebih cepat dan hasilnya akan lebih leverage kerana ia dilengkapi dengan keupayaan putaran super jet di dalamnya. Untuk satu cucian, ia boleh memuatkan kapasiti sehingga 7.5 kg.

10. Sharp Hijab Series

Sharp Hijab SeriesPengguna yang mempunyai banyak tudung di rumah dan takut tekstur kain akan rosak kerana dicuci menggunakan mesin basuh. Maka Sharp Hijab Series ini adalah penyelesaian terbaik.

Dibanderol dengan harga mulai dari RM610 tidak akan membuat pembeli merasa keberatan untuk meminta tangannya. Pembelian mesin basuh ini akan diberi bonus berupa laundry net atau hijab pouch.

Jadi sangat berguna untuk mencuci tudung yang lembut. Satu proses mencuci boleh memuatkan sehingga 7.5 kg tudung.

Mesin ini juga boleh digunakan untuk mencuci pakaian, bukan sahaja tudung, jadi ia sangat pelbagai fungsi. Lebih baik jangan campurkan basuhan pakaian dan tudung dalam satu proses. Sebab nanti tudung boleh lilit kat baju. Ini menjadikan tekstur tudung rosak.

Itulah senarai harga mesin basuh manual yang boleh diambil kira sebelum membuat keputusan untuk membelinya. Ingatlah untuk berhati-hati dalam memilih mesin basuh yang baik.

Harga yang rendah akan membuatkan pembeli tidak kisah untuk segera meminta tangannya dan membawanya pulang.

Pilih mengikut wang yang anda ada dan keperluan anda. Setiap mesin basuh mempunyai kelebihan tersendiri berbanding yang lain.

Originally posted 2022-07-14 11:56:35.

Leave a Comment