Harga Mesin Basuh Dobi

Perniagaan dobi menjadi trend akhir-akhir ini dan cukup menjanjikan. Lebih-lebih lagi dobi dobi atau yang berkonsepkan self service. Oleh itu, bakal-bakal usahawan mesti tahu terlebih dahulu harga mesin basuh dobi.

Jangan ambil kira harga sahaja. Bagusnya, bakal usahawan sedang mencari mesin basuh yang sesuai untuk perniagaan ini.

Perlu difikirkan terlebih dahulu, apakah kelebihan dan kekurangan mesin basuh yang dipilih.

Oleh itu, berikut akan membincangkan beberapa jenama dan jenis mesin basuh yang sesuai untuk perniagaan dobi bebas. Berikut juga butiran harga mesin basuh tersebut.

1. Mesin Basuh Sharp ES-FL1082 – RM 1186.69

Cadangan pertama ialah mesin basuh daripada jenama Sharp daripada siri ES-FL1082. Mesin basuh ini direka khusus untuk perniagaan dobi.

Dengan pintu depan yang mudah dibuka dan ditutup serta reka bentuk yang ringkas tetapi moden dan elegan.

Mesin basuh ini mempunyai kapasiti yang agak besar, yang sesuai untuk pelanggan yang ingin mencuci banyak pakaian sekaligus. Walaupun kapasitinya sangat besar.

Mesin basuh ini mempunyai sistem yang boleh menjimatkan air dan elektrik yang dipanggil Eco Logic System.

Dengan ciri ini, pelanggan boleh mencuci dalam masa yang lebih singkat, hasil bersih, dengan penggunaan air yang minimum. Sudah tentu, ini akan memberi manfaat besar kepada perniagaan dobi.

Baca : Jenama Mesin Basuh Terbaik

2. Modena Caldo ED-650 – RM 1424.03

Harga mesin basuh dobi yang satu ini memang nampak mahal, tetapi ia akan menyamai ciri yang boleh diberikannya.

Dengan pintu pemuatan hadapan berbentuk kotak, menyediakan akses tontonan yang lebih luas ke bahagian dalam mesin basuh.

Kapasiti mesin basuh ini juga agak besar, sehingga 6.5 kg dalam satu cucian. Ia sesuai untuk pelanggan yang ingin membasuh banyak pakaian dalam satu cucian. Mesin basuh keluaran Modena ini juga dijamin tahan lama.

3. Siri Electrolux EWF857 – RM 1483.36

Reka bentuk moden mesin basuh ini bukan sahaja bagus di mata. Tetapi juga sesuai dengan keupayaan untuk mencucinya.

Dalam satu cucian, mesin basuh ini boleh memuatkan sehingga 7.5 kg pakaian. Semestinya saiz ini sudah besar berbanding mesin basuh dobi lain dalam kelasnya.

Mesin basuh ini juga unggul dari segi teknologi. Lengkap dengan ciri tindakan wap yang boleh mengurangkan komponen alergen dalam pakaian.

Corak pada tab basuh mengekalkan proses membasuh daripada merosakkan kecerahan pakaian.

4. Samsung WWH85K – RM 1631.70

Perkara yang menjadikan mesin basuh ini ideal untuk perniagaan dobi ialah kapasiti super besarnya, iaitu sehingga 8 kg setiap cucian.

Dengan sistem kawalan dalam bentuk skrin LCD di hadapan, ia mudah untuk mengakses dan memilih mod mesin basuh.

Mesin basuh ini mempunyai banyak ciri. Bermula daripada tetapan, pemasa, kepada kelajuan dan mod basuh boleh laras. Malah, pengguna boleh menyemak dan menguruskan mesin basuh ini melalui telefon pintar.

Baca : Cara Repair Mesin Basuh

5. Panasonic NA128 – RM 1394.36

Cadangan mesin basuh seterusnya datang daripada jenama Panasonic, terutamanya daripada siri NA128. Mesin basuh ini dilengkapi dengan pengering juga dengan mod dwi.

Jadi, pakaian akan segera dikeringkan selepas dicuci. Untuk saiz mesin basuh yang mempunyai jenis muatan hadapan, kapasiti besar, dan juga saiz yang sesuai untuk perniagaan dobi.

Mesin basuh Panasonic ini boleh menjadi pilihan yang tepat dan berpatutan. Itulah pelbagai cadangan dan harga mesin basuh dobi yang sesuai untuk perniagaan dobi.

Untuk bakal usahawan dobi. Kelima-lima mesin basuh di atas boleh menjadi pertimbangan yang baik sebagai modal perniagaan.

Originally posted 2022-07-17 11:14:16.

Leave a Comment