Harga Mesin Basuh Singer

Harga mesin basuh singer berbeza dari mampu milik hingga agak mahal. Namun, harganya disesuaikan dengan ciri dan kelebihan mesin basuh itu sendiri.

Rata-rata jenis mesin basuh memang mempunyai kapasiti yang besar. Mempunyai ciri pintu pemuatan atas yang akan menjadikannya lebih mudah untuk digunakan.

Selain itu, kebanyakan mesin basuh jenis ini turut dilengkapi dengan ciri pengering. Ini menjadikan proses membasuh pakaian lebih cepat dan lebih praktikal.

Berikut adalah beberapa mesin basuh yang boleh disyorkan. Mesin basuh dalam senarai dianggap mempunyai teknologi canggih dan kapasiti yang besar. Berikut adalah penjelasan penuh.

1. Samsung WA70 Top – RM 890.02

Cadangan untuk mesin basuh pertama adalah dari jenama Samsung, tepatnya dari siri WA70. Mesin basuh ini dilengkapi dengan teknologi penapis ajaib pada tiub dan longkang mesin basuh.

Longkang mesin basuh adalah bahagian yang sering tersumbat dalam mesin basuh. Ini kerana pelbagai zarah dan objek kecil melalui laluan ini.

Dengan ciri penapis ajaib ini, serabut dan bulu akan mengumpul dengan berkesan dan tidak menyumbat saluran.

Baca : Jenama Mesin Basuh Terbaik

2. Polytron Zeromatic – RM 741.68

Jika pengguna inginkan harga mesin basuh Singer mampu milik tetapi dengan teknologi yang mencukupi. Jadi, mesin basuh Polytron dari Zeromatic boleh menjadi pilihan yang sangat baik.

Dengan harga di bawah, ciri yang disediakan sudah lengkap. Mesin basuh ini dilengkapi dengan sistem pelembut sentrifugal yang dapat memastikan pakaian harum dan lembut.

Selain itu, di bahagian atas terdapat tempat yang berasingan untuk detergen dan pelembut. Dengan cara itu, kedua-dua pencuci ini tidak bercampur dan boleh berfungsi dengan lebih optimum.

Pelembut dan pembersihan akan berjalan secara automatik pada bahagian dalam mesin basuh.

3. Siri Midea SG – RM 830.68

Jika pengguna masih mahukan mesin basuh pada harga yang berpatutan dan mempunyai ciri-ciri yang mencukupi. Pilihan lain jatuh pada Siri Midea SG yang juga mempunyai harga di bawah 3 juta.

Mesin basuh jenama Midea ini mempunyai kelebihan dalam ketahanan badan dan bahagian dalam mesin basuh.

Midea SG Series diperbuat daripada bahan tergalvani sepenuhnya, ini menjadikan bahagian dalam dan dalam mesin basuh lebih kuat.

Namun, dalam proses membasuh, materialnya agak lembut dan tidak akan membuatkan pakaian rosak dan kasar. Teknologi ini juga dilengkapi dengan cucian sekali sentuh yang menjadikan pencucian lebih mudah dan cepat.

4. Electrolux Elite Care – RM 1483.36

Harga mesin basuh ini memang nampak sangat mahal, tetapi ini setanding dengan ciri-ciri yang ditawarkan oleh mesin basuh ini. Mesin basuh ini bukan sahaja mampu membersihkan pakaian.

Walau bagaimanapun, pastikan pakaian diselenggara dengan baik semasa mencuci dan bahan sentiasa dalam keadaan baik.

Tidak hairanlah, jika mesin basuh ini sesuai untuk mencuci pakaian dengan bahan seperti bulu, pakaian rajut, dan sebagainya.

Baca : Cara Repair Mesin Basuh

5. Aqua AQW – RM 1097.69

Jika pengguna mempunyai banyak pakaian dengan gentian nipis atau pakaian dengan gentian lain.

Kemudian mesin basuh Aqua AQW boleh menjadi pilihan yang tepat, kain nipis dan berserabut biasanya tidak dicuci dalam mesin basuh.

Ini kerana fabrik sebegini boleh cepat rosak. Namun, mesin basuh ini menyediakan mod khas untuk mencuci fabrik berserabut.

Itulah beberapa cadangan dan harga untuk mesin basuh Singer. Variasi harga sangat pelbagai. Pengguna boleh menyesuaikan dengan belanjawan sedia ada.

Originally posted 2022-07-17 11:37:18.

Leave a Comment